Butterfried cod with roasted hazelnuts served with baked potatoes and spinachpesto

Nu när det är helg tänkte jag passa på att ge er ett lite annorlunda middagsrecept som både är hälsosamt och sååååå gott! Smör stekt torsk med hasselnötstäcke serverad med rostad potatis och spenatpesto. Många drar sig för att laga fisk, vet inte riktigt vet hur den ska tillagas och man blir rädd för att fisken ska bli torr och tråkig. Men det behöver inte alls vara krångligt eller svårt. Detta recept kommer även den mest inbitna kött-ätaren att älska. Pestosåsen är ljuvlig till den smörstekta torsken och hasselnötterna tillför en ny spännande smak och härlig textur.
 

I'm going to give you a little different dinner recipes that are both healthy and sooooo good! Many hesitates to cook fish, they do not really know how to cook it, and fear that the fish will become dry and dull. But it should not be complicated or difficult. This recipe will even the most hardcore meat-eater to love. Pesto sauce is lovely to the butter-fried cod and roasted hazelnuts

Smör stekt torsk med hasselnötstäcke serverad med rostad potatis och spenatpesto.

Recept

2 port

8-10st potatis

2 morötter

2 fina torskfiller (gärna färska från fiskbil, men frysta går också bra)

0,75 dl hasselnötter

Färsk timjan

Citron

Smör

havssalt, citronpeppar, ev. chiliflingor

Pestosås (stor sats)

25g pinjekärnor,

I kruka basilika

2,5 dl spenat

1 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

100 gram riven parmesanost

Sätt ugnen på 225 grader.  Tvätta och dela potatisen. Lägg potatishalvorna i en bunke och häll på ca 0,25 dl olivolja, tillsätt färsk timjan, salt, citronpeppar och chiliflingorna och rör om ordentligt. In i ugnen i ca 30min.  Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och mixa till önskad konsistens. Tillsätt vatten om du vill ha en tunnare pesto.  Hacka hasselnötterna och rosta dem med lite smör eller olja i stekpannan. Peppra, salta och pressa över lite citron över fisken. Stek torskfiléerna ca 3min på varje sida i en rejäl klick med smör, lägg genast upp på fat och toppa med de stekta hasselnötterna. Servera med rostad potatis, morötter och rejält av den fantastiska pestosåsen. Voilà! Servera dina gäster som kommer att vara super imponerade av att du slängde ihop detta på mindre än en halvtimme.

Butterfried cod with roasted hazelnuts served with baked potatoes and spinachpesto

Recipe

2 port

8-10 potato

2 carrots

2 cod filler (preferably fresh, but frozen works well)

1/4 cup hazelnuts

fresh thyme

Lemon

Butter

Sea salt, lemon pepper, chili flakes

Pesto sauce (large batch)

25 grams of pine nuts,

In potted basil

1 cup spinach

1/2 cup olive oil

2 cloves garlic

100 grams of grated Parmesan cheese

Preheat the oven to 437 F. Wash and divide the potatoes. Add the potato halves in a bowl and pour about 2 tablespoons olive oil, fresh thyme, salt, lemon pepper and chilli flakes and stir well. Put everything on a plate and into the oven for about 30 minutes. Add all the ingredients for the pesto in a blender and blend to desired consistency. Add water if you want a thinner pesto. Chop the hazelnuts and roast them with a little butter or oil in a frying pan. Pepper, salt and squeeze over some lemon juice over the fish. Fry the cod fillets about 3 minutes on each side in plenty of butter, place the cod on a plate and top with the roasted hazelnuts. Serve with baked potatoes, carrots and generously of pesto sauce. Voilà! Serve your guests who will be super impressed that you threw this together in less than half an hour.e

Kategori: MAT Taggar: Hälsa, clean eating, cod recipes, food rec, food recipies, gluten free, glutenfree, glutenfritt, healthy, healthy recipies, healthychoices, healthyeating, healthyfood, healthylifestyle, healthyliving, organic, paleo, veganfood, vegetarianfood, wellness, without refined sugar;
Kommentera inlägget här: