RÖDBETS OCH KÅL PAJ MED ROSTADE VALNÖTTER OCH GETOST

(For english scroll down)

Hej alla! I kväll ska det avnjutas paj och vad kan vara bättre än denna kombination? Smakerna från rödbetor, getost och valnötter tillsammans är helt enkel oslagbar! Botten är gjord på quinoamjöl men du kan även använda mandelmjöl, som båda har massa hälsosamma egenskaper.

What could be better than this combination? The flavors of beetroot, goat cheese and walnuts together is simply unbeatable! The bottom is made with quinoa flour that has lots of healthy properties.

RÖDBETS OCH KÅL PAJ MED ROSTADE VALNÖTTER OCH GETOST 

Recept

1 paj

3 dl quinoamjöl eller mandelmjöl

0,5 dl sesamfrön

1 msk fiberhusk 

2 msk vatten

1 dl olivolja eller smör

Fyllning

5-6 förkokta rödbetor (förkoka gärna själv i ca 30 min)

250 gram kål

250 gram getost

4 ägg

2,5 dl matlagningsgrädde

1,5 dl valnötter

honung

Salt, peppar

Blanda samtliga ingredienser till pajdegen och låt denna vila kallt i kylskåpet i 30 min. Kavla ut degen något och tryck ut den med händerna i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min på 200 grader. Stek kålen tills den blivit mjuk och fått fin färg. Lägg kålen i pajskalet och därefter rödbetorna som du har skivat i tjocka skivor. Vispa äggen och tillsätt grädde, salt och peppar. Smula ner getosten i äggstanningen och häll över rödbetorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills pajen fått fin färg. Rosta valnötterna i en torr panna och lägg de på din nygjorda och underbara paj. Ringla över rikligt honung. Ren lycka!

BEETROOT AND CABBAGE PIE WITH ROASTED WALNUTS AND GOAT CHEESE

Recipe

1 pie

1 1/4 cup quinoa flour or almond flour

1 tablespoon pshylium husk

3 tablespoons sesame seeds

2 tablespoons water

1/2 cup olive oil or butter

Filling

5-6 precooked beets (or do it yourself, precook the beets in about 30 minutes )

250 grams of cabbage

250 grams goat cheese

4 eggs

1 1/4 cup of cooking cream

5 ounces walnuts

honey

Salt, pepper

Mix all the ingredients for the pie dough and let it rest cold in the refrigerator for 30 minutes. Roll out the dough slightly and push it out with your hands in a pie dish. Pre-bake the pie crust for 10 minutes on 375 F. Fry the cabbage until it became soft and browned. Add the cabbage into the pie shell and then the beetroot that you have sliced ​​into thick slices. whisk the eggs and add the cream, salt and pepper. Crumble the goat cheese into the egg mixture and pour over the beets. Bake in center of oven for about 30-40 minutes or until the pie has a golden color. Toast the walnuts in a dry pan and put those on your lovely pie.  Drizzle amounts of honey over. Pure happiness!

 

 

Kategori: MAT Taggar: Grönkålspaj recept, Paj med rödbetor grönkål getost recept, beetroot pie, clean eating, gluten free, glutenfree, glutenfritt, grönkål och rödbetspaj recept, healthy recipies, organic, paleo, paleo recipes, vegetarianfood;

Liknande inlägg

Kommentera inlägget här: