Vegansk tårta med fikon, blåbär och en touch av vanilj

(Vegan cake with figs, blueberries and a touch of vanilla)
 
Jag måste ha dött och kommit till tårthimlen. Så himmelsk god är den här tårtan. Lyssna bara; fluffig mousse på kokosgrädde med söta fikon, Polaricas ekologiska blåbär och en touch av vanilj. Jag är en riktig sucker för tårtor, att denna skönhet dessutom är vegansk, enkel att göra och full av nyttigheter gör mig nästan tårögd av lycka! Den här tårtan kan även förberedas långt innan den ska ätas vilket gör den perfekt för större kalas och fester. Bon appétit! 
 

I must have died and gone to cakeheaven. So heavenly good is this cake. Just listen; fluffy mousse on coconut cream with sweet figs, blueberries and a touch of vanilla. I'm a real sucker for cakes, and the best part, this beauty is also vegan, easy to make and healthy! Bon appetit! 

Vegansk tårta med fikon, blåbär och en touch av vanilj

Recept

1 stor tårta

Botten

0,5 dl dl kakao

10 st dadlar

2,5 dl paranötter blötlagda i 2h (fungerar även med valnötter eller cashewnötter)

2 msk valfri sötning t.ex kokossocker

0,5 dl kokosolja

1/2 tsk havssalt

Fyllning

2 burkar kokosgrädde

2 avokado

1,5 dl fin klippta fikon

I vaniljstång

1 tsk vaniljpulver

0,75 dl valfri sötning t.ex kokosocker (vill du ha en sötare tårta kan du öka denna mängd något)

Topping

Fikon

Polaricas ekologiska blåbär

Björnbär

hackade nötter

ev lönnsirap

Botten: Mixa nötterna till ett grovt mjöl i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna tills det blir en formbar massa. Bred ut nötblandningen jämnt fördelat i en springform eller form med löstagbar botten och ställ in i kylen. Fyllning: Skopa ur det övre gräddlagret från de kylskåpskalla burkarna med kokosgrädde och tillsätt honung, de urskrapa vaniljfröna och vaniljpulver. Vispa tills grädden är luftig. Rör försiktigt ner de finhackade fikonen och de mosade avokadorna. Häll fyllningen över nötbotten och låt stå i kylskåp i minst 4h. Toppa med färska fikon, björnbär, blåbär och hackade nötter. Ringla över lite lönnsirap precis innan servering. Så gott! Nu är i alla fall jag i himmeln!Vegan cake with figs, blueberries and a touch of vanilla

Recipe

1 large cake

Bottom

1/4 cup cocoa

10 pcs dates

1 cup Brazil nuts soaked in 2 hours (also works with walnuts or cashews)

2 tbl coconut sugar

1/4 cup coconut oil

1/2 tsp sea salt

Filling

2 cans of coconut cream

2 avocado

3/4 cup chopped figs

1 vanilla pod

1 tsp of vanilla powder

3/4 cup  coconut sugar (if you want a sweeter cake, you can increase this amount slightly)

Topping

figs

Polaricas organic blueberries

blackberry

chopped nuts

maple syrup

Bottom: Mix the nuts into flour in a food processor. Add the remaining ingredients until it becomes a mouldable dough. Spread the nut mixture evenly in a mold with removable bottom and set in the fridge. Filling: Scoop out the top cream layer from the cold cans with coconut cream and add honey, vanilla seeds and vanilla powder. Whip until the cream is airy. Carefully fold in the chopped figs and mashed avocado. Pour the filling over the bottom and let stand in refrigerator for at least 4 hours. Top with fresh figs, blackberries, blueberries and chopped nuts. Drizzle maple syrup over just before serving. So good!

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Polarica - This post I have been able to publish along with Polarica

Kategori: MAT Taggar: Raw food cake, clean eating recept, clean eating recipes, figs, healthy recipies, nyttig efterätt, nyttiga recept, raw food recept, raw tårta, tårta, vegan cake, vegan recept, vegetariska recept, without refined sugar;
Anonym:

Hur fin hackade/mosade ska fikonen/avokadon vara? Min tårta blev inte lika len som din ser ut att vara.

Svar: Hej! De ska helst vara väldigt finhackade, jag lägger dem helst i en matberedare och kör så de blir så lena som möjligt :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: