Höst sallad på svart ris, mozzarella och ljuvlig balsamicoblåbärsås

(Autumn salad of black rice, mozzarella and balsamico & blueberry sauce, for english text scroll down)
 

Idag tänkte jag bjuda er på ett smarrigt recept, en super enkel sallad full av smak och vackra färger! Har ni provat att använda svart ris förut? Om inte, så tycker jag verkligen ni borde prova.  Svart ris är betydligt bättre än vitt, som i stort sett bara innehåller kolhydrater. Denna rissort har även kvar det hälsosamma klilagret som innehåller nyttiga kostfibrer, vitaminer, mineraler samt protein. Svart ris är tom. lite nyttigare än råris pga det svarta färgämnet som är rikt på så kallade antocyaniner, vilka bidrar till att förebygga åderförfettning och dna-skador som i sin tur kan leda till cancer. En väldigt enkel, fräsch och vacker rätt att bjuda sina gäster på.

 

A simple salad full of flavor and beautiful colors! Have you tried using black rice before? Black rice is significantly better than white ricewhich basically only contains carbohydrates. This type of rice has also retained the healthy bran layer which contains beneficial fiber, vitamins, minerals and protein. Black rice is a little healthier than brown rice because the black coloring is rich in so-called anthocyanins, which help to prevent arteriosclerosis and DNA damage, which in turn can lead to cancer. A very simple, fresh and beautiful dish to offer your guests.

 

Höst sallad på svart ris, mozzarella och ljuvlig balsamicoblåbärsås 

2 portioner

Salladen

1 liten påse toscansk sallad

3 dl kokt svart ris

200 gram mozzarella

2 msk pumpakärnor

2 msk valnötter

Balsamico & blåbärsås

4 msk ekologiska blåbär från Polarica 

1 msk valfri sötning 

2 msk fikon Crema di Balsamico blåbär (går bra med vanlig balsamici annars

2 msk olivolja

 

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tänk på att inte salta förrän i slutet av koktiden, annars kan det vara svårt att få riskornen mjuka och goda. Skiva mozzarellan i tjocka skivor. Ta fram ditt finaste fat och lägg upp sallad, svart ris och mozzarella skivor. Mixa sötning, blåbär, olivolja och balsamico till en slät kräm. Toppa salladen med rostade pumpakärnor, valnötter och såsen. Passar utmärkt på en buffé men också som huvudrätt.

Autumn salad of black rice, mozzarella and balsamico & blueberry sauce

2 servings

The salad

1 small bag Tuscan salad

1 1/2 cup cooked black rice

200 grams of mozzarella

2 tbsp pumpkin seeds

2 tbsp walnuts

Balsamico and blueberries sauce

4 tbsp organic blueberries from Polarica

1 tbsp any sweetening

2 tbsp Crema di Balsamico blueberries (orordinary balsamico) 

2 tbsps olive oil

 

Cook the rice according to instructions on the package. Slice the mozzarella into thick slices. Serve salad, black rice and mozzarella slices on a platter. Mix honey, blueberries, olive oil and balsamico  to a smooth cream. Top the salad with toasted pumpkin seeds, walnuts and the sauce. Ideal at a buffet but also as a main dish.

 

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Polarica 

This post I have been able to publish along with Polarica

Kategori: MAT Taggar: Black rice, Clean eating sallad recept, Sallad, black rice sallad recipe, clean eating recept, clean eating salad recipe, healthy, healthy recipies, healthyfood, sallad till buffe, svart ris recept;
Martina Wilhelmson:

Ser underbart ut!

Svar: Hej Martina! Tusen tack vad glad jag blir :) <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: