Luxury gluten-free baked apple pie

(for english scroll down) 
Vill du lyxa till det lite på höstkanten? Då rekommenderar jag min underbara glutenfria äppelpaj som innehåller massor av godsaker. Oh my god, så god! Krispigt lock av pajdeg och en härlig fyllning med äpplen och kanel. Äpplepajer har den perfekta kombinationen av sött, surt och salt. Dessutom är dessa pajer lättbakade, vackra och uppskattas av de allra flesta. Vad kan passa bättre en regnig höstdag? Prova redan idag!
 

Do you want to make the weekend extra luxury this autumn? Then I recommend my lovely gluten-free apple pie which contains lots of goodies. Oh my god, so good! Crunchy cover of pie dough and a lovely filling with apples and cinnamon. Apple Pies has the perfect combination of sweet, sour and salt. These pies are also easily baked, look pretty and are appreciated by most people. What could be better on a rainy autumn day? Try it today!

Lyxig Himmelsk glutenfri inbakad äpplepaj

1 paj

Ingredienser

Pajdeg

100 gram smör

2 dl havremjöl glutenfritt

2 dl rismjöl (går att byta ut mot annan mjöl sort)

0,5 dl majsstärkelse

1 tsk fiberhusk

1 st. ägg

2 msk kokossocker

Fyllning

3-4  äpplen

1 msk kanel

1 tsk vaniljpulver

2-3 msk kokosocker (lönnsirap eller honung fungerar även väldigt bra)

20 gram smör

Värm ugnen till 225 grader. Mixa eller blanda för hand ihop alla ingredienser till degen. Alt 1 (för paj lock) kavla ut degen i en cirkel på ett mjölat bord, skär ut mönster i fall du vill. Alt 2 (tryck ut degen i pajform) om du tycker detta är lättare än att kavla. Skala och kärna ur äpplena till fyllningen och dela ner dem i kuber. Lägg i en bunke och tillsätt smält smör, kanel, vaniljpulver och kokosocker. Rör runt så att alla äpplen är täckta med blandningen. Lägg i äpplena i en pajform (eller i det förgräddade pajskalet om du valde alt 2. Lägg på den utkavlade pajdegen. Vik in kanterna. Grädda pajen i 25–30 minuter eller tills äppelskivorna mjuknat. Servera pajen med en klick vanilj sås eller glass.

Luxury gluten-free baked apple pie

1 pie

Ingredients

Pie dough

100 grams of butter

1 cup oat flour gluten free

1 cup flour (can be exchanged for another type of flour)

4 tbsp cornstarch

1 tsp Fiberhusk

1 pc. eggs

2 tbsp coconut sugar

Filling

3-4 apples

1 tbsp cinnamon

1 tsp of vanilla powder

2-3 tbsp coconut sugar (maple syrup or honey also works well)

20 grams of butter

Preheat oven to 225 degrees (425 F). Blend or mix by hand together all the ingredients for the dough. Option 1 (pie cover) roll out the dough into a circle on a floured board, cut out patterns in case you want. Alt 2 (press the dough in the pie plate) if you think this is easier than to roll. Peel and core the apples for the filling and divide them into cubes. Place in a bowl and add the melted butter, cinnamon, vanilla powder and coconut sugar. Stir so that all apples are covered with the mixture. Add the apples into a pie dish (or in the pre-baked pie crust if you chose Option 2. Add the rolled-out pie dough. Fold in the edges. Bake pie for 25-30 minutes or until the apple slices are tender. Serve pie with a dollop of vanilla sauce or ice cream.

Kategori: MAT Taggar: gluten-free apple pie recipe, glutenfri paj recept, glutenfri äpplepaj recept, äpple paj lyxig recept, äpplepaj utan socker recept;
Linnéa - The Hungry Gosling:

Åh vilken fin paj!

Svar: Hej Linnea! Vad roligt att höra! Prova gärna receptet :). Tack för att du tittar in :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: