Gluten free healthscones with raspberry and chopped nuts

God morgon. <3 Finns det något bättre än nybakat bröd till helgens frukost? Jag älskar att smyga upp tidigt dessa kalla morgnar och bara strosa omkring. Jag sätter på radion, tänder några levande ljus och sen förbereder jag en mysig frukostbuffe. En stor kopp kaffe och varma nybakade scones smakar gudomligt gott när regnet slår mot köksfönstret. Lycka! Trots att scones går snabbt att svänga ihop, så känns det väldigt lyxigt med nybakat till frukost. Så mina fina läsare unna er nu en riktig mysstund nu i helgen.  <3
Vegan: Byt ut filmjölk mot soyayoghurt och ägg mot ”chiaägg” (1msk+3msk vatten svällt)
 

Good morning. <3 Is there anything better than freshly baked bread on the weekends? I love to sneak up early on those cold mornings and just stroll around. I turn on the radio, light some candles and then I prepare a cozy buffet breakfast. A large cup of coffee and freshly baked scones taste heavenly good when the rain beats against the kitchen window. <3

Glutenfria Hälsoscones med hallon och nötter

6 stycken

Ingredienser

2 dl teffmjöl (bovete, eller mer av havre/rismjöl fungerar också)

2 dl havremjöl (glutenfritt)

30 gram smör

3 dl fil

1 ägg

3 msk pofiber eller fiberhusk

3 tsk bakpulver

1 msk linfrön

1 dl frusna hallon+ 1 tsk potatismjöl

0,5 dl grov hackade nötter

en nypa salt

1/2 tsk brödkryddor

Topping

2 msk hackade nötter

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Häll i ägg och fil och blanda ordentligt. Vänd försiktigt ner hallonen och nötterna. Klicka ut degen till 6 stycken bitar på en mjölad bakpappersklädd plåt mjölad plåt. Grädda mitt i ugnen 15 min. Låt svalna på galler under bakduk. Servera dem ljumma med lite smör, god ost, och chisylt. Super gott!Gluten Free Health scones with raspberry and nuts

6 pieces

Ingredients

1 cup buckwheat flour

1 cup cup oatmeal

30 grams of butter

1 1/4 cups of sour milk

1 egg

3 tbsp of psyllium husk

3 tsp baking powder

1 tbsp flax seed

1/2 cup frozen raspberries + 1 tsp potato flour

1/4 cup coarsely chopped nuts

a pinch of salt

Topping

2 tbsp chopped nuts

Preheat the oven to 437 F. Mix the flour, baking powder and salt in a bowl. Atomize the butter into the flour mixture. Pour in the eggs and sourmilk and mix well. Gently fold the raspberries and nuts. Click out the dough into 6 pieces pieces on a floured plate floured baking tray. Bake in the oven for 15 minutes. Cool on a rack and serve them lukewarm with butter, a good cheese, and some chijam. Soooooo good!

Kategori: Taggar: bread, clean eating recept, glutenfree, glutenfria kanelbullar, glutenfria recept, glutenfria scones havremjöl, health recipes, nyttiga recept, nyttiga scones, nyttigt frukost recept, raspberry, scones, without refined sugar;
Dixi Wonderland:

Vilka fantastiska bilder, älskar marmor bordet :D

Svar: Ha ha tusen tack! Ja det är en stor otymplig skiva jag hittade på loppis. Tungt som f-n men fyller sin funktion :). Tack för du kikar in
Scandinavian wellness

Oslofru:

Ser otroligt gott ut. Och vilka stilrena och fina bilder du tar :)

Svar: Tack fina Olsofru! Vad glad jag blir över din fina kommentar, jobbar hårt för att hålla en röd tråd i bloggen i färgskal och stil :) Tack för du tittar in här :)
Scandinavian wellness

felicia:

vilka snygga bilder! :)

Svar: Tack Felicia! Ni läsare är så söta, blir så glad när ni tittar in och kommenterar :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: