Glutenfria Bovetefrallor med hasselnötter och söta fikon

 
(for english text scroll down)
God morgon. Hoppas att ni haft en riktigt trevligt helg med massa mys och god mat. Själv har jag varit iväg med mina tre BFF d.v.s. mina tre fantastiska systrar och haft en riktigt  skön lördagskväll i Göteborg med tapas och världens godaste tryffelkaka till efterrätt. Ibland får jag faktiskt tacka mina käre föräldrar som lyckats producera tre av mina bästa vänner i samma familj. Bra jobbat!
 

Idag finns det så många alternativa mjöler att baka med, i denna variant har jag använt bovete och hasselnötsmjöl. Men frallorna går lika bra att baka med ris-, havre-, eller potatismjöl. Frallorna går snabbt att göra och påminner lite som scones, fast matigare. Bovete är inget spannmål utan en ört som är rikt på mineraler och innehåller alla åtta essentiella aminosyrorna. Det är även mer proteinrik och lättsmält till skillnad än t.ex. vete. Dessa raringar serverar jag med smör och en klick blåbärssylt med ingefära. Recept på sylten kommer i morgon på bloggen <3

Today there are so many alternative flours to bake with, in this variant I used buckwheat and hazelnut flour. But it works just as well to bake with rice, oat, or potato flour. This bread rolls are quick to make and reminds a bit of scones, but more filling. Buckwheat is not a grain, it’s a herb that is rich in minerals and contains all eight essential amino acids. It contains more protein and is more easily digested as for example wheat. These darlings, I usually serve with butter and a dab of blueberry jam with ginger. Recipes on this fantastic jam will be on the blog tomorrow <3

 

Glutenfria Bovetefrallor med hasselnötter och söta fikon

8 st frallor

Ingredienser 

2 dl bovetemjöl

1 dl havremjöl

1 dl hasselnötsmjöl (kan ersättas med bovete, ris, havremjöl)

3 tsk bakpulver

2 krm salt

4 tsk psylliumhusk

1 dl grovhackade hasselnötter

1 dl torkade och hackade fikon

50 g smör (alt mjölkfritt smör eller kokosolja)

2 dl hasselnötsmjölk eller havremjölk

Frön till garnering

Värm ugnen till 225°. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i smör och mjölk och nyp ihop med fingrarna till en slät smet. Klicka ut och forma till 8 st kakor och lägg på bakplåtspapper. Grädda ca 15 minuter tills de är gyllene. Servera med en klick smör, chia sylt och eller god ost.

Buckwheat breadrolls with hazelnuts and sweet figs

8 pieces

ingredients

1 cups buckwheat flour

1/2 cup rice flour

1/2 cup hazelnut flour (can be replaced with buckwheat, rice, oatmeal)

3 tsp baking powder

2 pinches of salt

4 tsp psylliumhusk

1/2 cup coarsely chopped hazelnuts

1/2 cup dried and chopped figs

50 g butter

1 cup hazelnut milk or oat milk

Seeds for garnish

Preheat oven to 425 ° F. Mix all the dry ingredients. Mix in the butter and milk and pinch with your fingers until it becomes a smooth dough. Shape into 8 cakes and place on baking paper. Bake about 15 minutes until they are golden. Serve with a dab of butter, chia jam or a good cheese.

Kategori: Taggar: Buckwheat bread rolls recipe, Glutenfria Bovetefrallor recept, bovete scones, bröd med bovetemjöl recept, clean eating recept, clean eating recipes, glutenfrit bovete bröd recept, glutenfritt bröd recept, healthy buckwheat bread recipe, nyttiga frallor, nyttiga scones recept, nyttigt bröd recept;
Fredrik Övgård:

Snygga foton!

Svar: Hej Fredrik! Tusan tack! Ha ha usch tycker många gånger det är svårt att få till det när jag fotar ( det är tur att alla inte ser hur de ser ut under tiden jag fotar, fullständigt kaos ) :) Roligt att du kikar in hls Anki
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: