Höstliga pumpapannkakor med vispad blåbärsgrädde (Lchf, Paleo, Glutenfritt och Mjölkfritt)

(Autumn Pumpkin Pancakes with whipped blueberry cream, for english text please scroll down)
 

God morgon alla! Hoppas ni hade en fin lördag, min var HELT FANTASTISK. Igår hade min fina familj och vänner fixat världens bästa babyshower för mig! Blev så otroligt glad och tacksam över att se att så många kom och för alla HELT FANTASTISKA presenter vi fick ha ha! Jag tänker inte skriva så mycket mer om det nu utan i stället ägna ett långt inlägg om dagen på bloggen i morgon. Många associerar pumpan med Halloween men faktum är att pumpan är en väldigt underskattad råvara som är fantastiskt god att använda i matlagningen nu på hösten. Nu när hösten är här känns det helt rätt och otroligt lyxigt med pumpapannkakor till frukost. Pannkakorna är både mjöl och mjölkfria och eftersom pumpa innehåller få kolhydrater så blir dessa pannkakor väldigt ”low in carbs”. Jag toppar mina med vispad blåbärsgrädde med ekologiska blåbär från Polarica (jag gillar att de även är plockade under schysta villkor).

 

Långt innan den vite mannen satte sin fot i Amerika använde indianerna denna både till matlagning och i medicinska sammanhang. Pumpan är fullproppad med massor av hälsobringande egenskaper; Pumpaköttet är rikt på antioxidanten karoten som kan bidra till att minska risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Fröna har en antiinflammatorisk inverkan, är extremt näringsrika och innehåller mängder av nyttiga vitaminer, mineraler och fetter. Den gröna färgen tyder dessutom på ett mycket högt innehåll av antioxidanter och pumpafröet är ett av de mest proteinrika fröerna som finns.

 

Many people associate pumpkin with Halloween, but the fact is that the pumpkin is a very underrated ingredient that's fantastically good to use in cooking now in autumn. Now that fall is here, it feels absolutely right and incredibly luxurious with pumpkin pancakes for breakfast. The pancakes are both flour and dairy-free, pumpkin contains few carbohydrates.  I top my pancakes with with whipped coconut cream and organic blueberries from Polarica (I like that they are also picked under decent conditions).Pumpkin is packed with lots of medicinal properties; Pumpkin flesh is rich in antioxidant carotene that can help reduce the risk of cancer and cardiovascular diseases. The seeds have an anti-inflammatory effect, is extremely nutritious and contains lots of beneficial vitamins, minerals and fats.

 

Det finns många olika varianter därute men några favoriter är hakkaido, butter squash, muscat eller sweet lightning. Jag brukar göra en ordentlig sats med ungs rostad pumpa när jag väl är igång. Mitt tips är att gröpa ut pumpan (spara fröna är jätte goda att rosta och äta som snacks eller på yoghurten) och dela den i fyra delar som du lägger på en plåt. Lägg på en bit smör på varje del och ungs rosta dem i ugnen på 175 grader i ca 45-60 min.  När pumpan har svalnat skrapar du ur pumpaköttet. Otroligt gott att ha i paj, smoothies, soppa och bakverk.

 

There are many different varieties out there but some favorites are hakkaido, butter squash, muscat or sweet lightning. I usually make an extra large batch of roasted pumpkin when I do it. Scoop out the seeds from the pumpkin (save them they are very good to roast and eat as snacks or yogurt) and divide it into four parts that you put on a baking tray. Add a piece butter on each part and roast them in the oven at 350 F for about 45-60 minutes. When the pumpkin has cooled, take a spoon and scrape out the pumpkin flesh. Incredibly good 
 
 
Höstliga pumpapannkakor med vispad blåbärsgrädde

2 Portion

Pannkakor

300 gram ugns rostad pumpa

2 ägg

2 msk fiberhusk

Kanel, kardemumma och vaniljpulver

Blåbärsgrädde

1 dl kokosgrädde eller vanlig grädde

0,5 dl Polaricas ekologiska blåbär

1 msk valfri sötning

Topping

Pumpakärnor

Kokos flingor

Polaricas ekologiska blåbär

ev honung eller valfri söning 

Lägg i alla ingredienser till pannkakorna i en mixer. Mixa till en slät smet. Stek på medelvärme tills pannkakorna är gyllene och genomgräddade. Vispa grädden och tillsätt blåbären mot slutet. Lägg upp pannkakorna på en tallrik. Servera med blåbärsgrädde och toppa med färska eller frysta blåbär, pumpakärnor, kokos flingor och honung. Mumma!

 
 
Autumn Pumpkin Pancakes with whipped blueberry cream

1 serving

Panncakes

300 grams of roasted pumpkin

2 eggs

2 tbsp of psyllium husk

Cinnamon, cardamom and vanilla powder

Blueberry Cream

1/2 cup coconut or regular cream

1/4 cup Polaricas organic blueberries

1 tbsp coconut suger

Topping

pumpkin seeds

coconut flakes

Polaricas organic blueberries

honey

Add all the ingredients for the pancakes in a blender. Blend until it’s completely smooth. Fry over medium heat until the pancakes are golden and baked through. Whip the cream and add the blueberries at the end. Place the pancakes on a plate. Serve with blueberry cream and top with fresh or frozen blueberries, pumpkin seeds, coconut flakes and honey. Yummie!

 
Inlägget har jag fått möjlighet att publicera i samarbete med Polaica 
The post I have been able to publish in partnership with Polaica
 
Kategori: MAT Taggar: Pumpkin Pancakes recipes, blåbärsgrädde, clean eating recept, clean eating recipes, glutenfria pannkakor recept, nyttiga pannkakor recept, pannkakor utan mjöl mjölk recept, pannkakor utan mjöl recept, pumpa pannkakor recept, pumpa våfflor, pumpapannkakor recept, recept utan vitt socker, utan raffinerat socker, våfflor utan mjöl mjölk, without refined sugar;
luxury.blo.gg:

Men mums!!

Svar: Ha ha tusen tack fina! :)
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: