Kantarell och rödbetssallad med nötter och honung

(Chantarelle and beetrootsalad with nuts and honey)
 
Denna sallad är en perfekt kombination av smak och färg! Krispigheten från kantarellerna, sötman från rödbetorna och sältan från fetaost är ett match made i heaven! Dregel….Personligen är jag inte alls så förtjust i kantareller på burk, de smakar mest blaskigt och tråkigt. Men jag kan tipsa om Polaricas ekologiska Kantareller, de smakar exakt som ny plockade kantareller! Tillsammans med en fin smakrik honung och knapriga nötter så känns detta som en riktigt lyxig lunch. ♥ (Salladen utgör också ett vackert blickfång på buffébordet.) 
 

This salad is a perfect combination of taste and color! The sweetness from the beets and the saltiness from the feta cheese are a match made in heaven! Personally, I'm not so fond of chanterelles in cans, they taste the most watery and boring. I like Polaricas organic chanterelles, they tastes exactly like new picked chanterelles! Along with a fine tasty honey and crunchy nuts so feels this salad like a really luxury lunch. ♥ (The salad is also a beautiful centerpiece on the buffet table.)

Kantarell och rödbetssallad med nötter och söt honung

Portioner: 2

Ingredienser

4 små, färska rödbetor

1 dl durra korn (finns ofta på glutenfria avdelningar, annars fungerar quinoa lika bra)

1 paket av Polaricas ekologiska Kantareller 

70 g spenat, rucola och mâchesallad

150 g fetaost

2 msk valnötter och pinjenötter

2 tsk olivolja

2tsk honung

flingsalt, svartpeppar

Skiva rödbetorna, lägg dessa på en plåt och ringla över lite olivolja och salt. In i ugnen på 225°C. Koka durra kornen efter anvisningar på paketet. Fräs de hela kantarellerna i smör tills de börjar ”knäppa”. Lägg salladen, rödbetor och svamp på ett fat. Smula över ost och nötter, ringla över honung och olja. Strö på flingsalt och dra ett par tag med pepparkvarnen. Klart!

 

Amazing chantarelle and beetrootsalad with nuts and sweet honey

Serves: 2

Ingredients

4 small fresh beets

1/2 cup durra grain (often found on the gluten-free units, otherwise quinoa as good)

1 package of Polaricas organic Chanterelles

70 g spinach, arugula and mache salad

150 g of feta

2 tbsp walnuts and pine nuts

2 tsp olive oil

2 tsp honey

sea salt, black pepper

Slice the beets, drizzle with a little olive oil and salt and put them in the oven at 225 ° C. Boil the durra grains accordance with the instructions on the package. Fry the chanterelles in butter until they begin to "snap". Add the lettuce, beetroot and chanterelles on a platter. Crumble the cheese and nuts, drizzle honey and oil over the plate. Add sea salt and a little pepper.

 

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Polarica 

This post I have been able to publish along with Polarica

 

 

Kategori: MAT Taggar: Kantarell och fetaost recept, beetrootsalad, chantarelle, clean eating recept, clean eating recipes, clean eating sallad, kantarell och rödbetssallad recept, nyttiga lunch recept, nyttiga recept, rödbetor, rödbetssallad, sallad på kantareller rödbetor fetaost recept;
Lotta:

Vilka härliga bilder du har!

Svar: Åh tack fina du! Vad glad jag är att du har hittat in :) hls Ann-Catrin
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: