Luxury gluten-free baked apple pie

(for english scroll down) 
Vill du lyxa till det lite på höstkanten? Då rekommenderar jag min underbara glutenfria äppelpaj som innehåller massor av godsaker. Oh my god, så god! Krispigt lock av pajdeg och en härlig fyllning med äpplen och kanel. Äpplepajer har den perfekta kombinationen av sött, surt och salt. Dessutom är dessa pajer lättbakade, vackra och uppskattas av de allra flesta. Vad kan passa bättre en regnig höstdag? Prova redan idag!
 

Do you want to make the weekend extra luxury this autumn? Then I recommend my lovely gluten-free apple pie which contains lots of goodies. Oh my god, so good! Crunchy cover of pie dough and a lovely filling with apples and cinnamon. Apple Pies has the perfect combination of sweet, sour and salt. These pies are also easily baked, look pretty and are appreciated by most people. What could be better on a rainy autumn day? Try it today!

Lyxig Himmelsk glutenfri inbakad äpplepaj

1 paj

Ingredienser

Pajdeg

100 gram smör

2 dl havremjöl glutenfritt

2 dl rismjöl (går att byta ut mot annan mjöl sort)

0,5 dl majsstärkelse

1 tsk fiberhusk

1 st. ägg

2 msk kokossocker

Fyllning

3-4  äpplen

1 msk kanel

1 tsk vaniljpulver

2-3 msk kokosocker (lönnsirap eller honung fungerar även väldigt bra)

20 gram smör

Värm ugnen till 225 grader. Mixa eller blanda för hand ihop alla ingredienser till degen. Alt 1 (för paj lock) kavla ut degen i en cirkel på ett mjölat bord, skär ut mönster i fall du vill. Alt 2 (tryck ut degen i pajform) om du tycker detta är lättare än att kavla. Skala och kärna ur äpplena till fyllningen och dela ner dem i kuber. Lägg i en bunke och tillsätt smält smör, kanel, vaniljpulver och kokosocker. Rör runt så att alla äpplen är täckta med blandningen. Lägg i äpplena i en pajform (eller i det förgräddade pajskalet om du valde alt 2. Lägg på den utkavlade pajdegen. Vik in kanterna. Grädda pajen i 25–30 minuter eller tills äppelskivorna mjuknat. Servera pajen med en klick vanilj sås eller glass.

Luxury gluten-free baked apple pie

1 pie

Ingredients

Pie dough

100 grams of butter

1 cup oat flour gluten free

1 cup flour (can be exchanged for another type of flour)

4 tbsp cornstarch

1 tsp Fiberhusk

1 pc. eggs

2 tbsp coconut sugar

Filling

3-4 apples

1 tbsp cinnamon

1 tsp of vanilla powder

2-3 tbsp coconut sugar (maple syrup or honey also works well)

20 grams of butter

Preheat oven to 225 degrees (425 F). Blend or mix by hand together all the ingredients for the dough. Option 1 (pie cover) roll out the dough into a circle on a floured board, cut out patterns in case you want. Alt 2 (press the dough in the pie plate) if you think this is easier than to roll. Peel and core the apples for the filling and divide them into cubes. Place in a bowl and add the melted butter, cinnamon, vanilla powder and coconut sugar. Stir so that all apples are covered with the mixture. Add the apples into a pie dish (or in the pre-baked pie crust if you chose Option 2. Add the rolled-out pie dough. Fold in the edges. Bake pie for 25-30 minutes or until the apple slices are tender. Serve pie with a dollop of vanilla sauce or ice cream.

Kategori: MAT Taggar: gluten-free apple pie recipe, glutenfri paj recept, glutenfri äpplepaj recept, äpple paj lyxig recept, äpplepaj utan socker recept;

Raw nice cream with sweet chocolate coating and hazelnut sprinkles

(for english scroll down)

Tänk att kunna njuta av glass, hur mycket man vill men samtidigt få i sig näring. Denna glass eller ”Nice” cream på cashew nötter och raw choklad, boostar både din energi och ditt näringsbehov. Dessutom smakar den helt gudomligt! Rå kakao och choklad innehåller höga halter av värdefulla antioxidanter och mineraler. Eftersom kakaobönorna inte rostas och chokladen behandlas på låg värme, så behåller den all den fantastiska näringen och smaken från den ursprungliga kakaobönan. Det här är choklad i dess renaste form, inga andra konstigheter eller tillsatser.

Imagine being able to enjoy ice cream, how much you want and at the same time get you in lots of nutritious substances. This nice cream of cashew nuts and raw chocolate boosts both your energy and your nutritional needs. And it tastes divine! Raw the cocoa and chocolate contains high levels of valuable antioxidants and minerals. Since the cocoa beans do not need to be roasted and processed the chocolate over low heat, so retains all the amazing nutrients and flavor of the original cocoa bean. This is chocolate in its purest form, no strange additives

Raw ”nice” cream med ljuvligt chokladöverdrag och hasselnötter 

Glassen:

3 dl cashewnötter

1,5 dl vatten

0,75 dl kokosocker eller honung (raw)

2 msk kokosolja

Frön från 1 vaniljstång (vaniljpulver fungerar annars)

2 frysta bananer

En gnutta salt

Chokladöverdrag:

100 gram mörk choklad (raw)

2 msk kokosolja

1 msk kokosocker eller honung (raw)

Dekoration:

Hackade hasselnötter

Lägg cashewnötter i en matberedare tillsammans med vatten och mixa till en slät konsistens. (blir konsistensen vattnig så lägg massan i en ren, tunn handduk och pressa ur vattnet) Blanda i övriga ingredienser. Lägg över glassen i små formar eller en stor och frys sedan i 1-2 timmar.  Smält chokladen, kokosockret och kokosoljan över ett vattenbad. Låt det ta tid, massan får ej överstiga 45 grader i fall du vill ha glassen helt raw. Lägg upp de hackade hasselnötterna på ett fat. Ta ut glassen ur formarna. Doppa glassarna snabbt i chokladen och sedan i de hasselnötterna. Låt stelna i frysen i en timme. Ät och njut!

Raw nice cream with sweet chocolate coating and hazelnut sprinkles

The ice-cream:

1 1/4 cups of cashews

5 ounces water

1/4 cup coconut sugar or honey (raw)

2 tbsp coconut oil

Seeds from 1 vanilla (vanilla powder works too)

2 frozen banana

A pinch of salt

Chocolate coating:

100 grams of dark chocolate (raw)

2 tbsp coconut oil

1 tbsp coconut sugar or honey (raw)

Decoration:

Chopped hazelnuts

Add cashews in a blender with water and mix to a smooth consistency. (If the consistency is too watery so add nut mixture into a clean, thin towel and squeeze out the water) Mix in the other ingredients. Add the ice cream in the small or large molds and then freeze 1-2 hours. Melt chocolate, coconut sugar and coconut oil over a water bath. Let it take time, the mixture should not exceed 45 degrees in case you want the ice cream completely raw. Add the chopped hazelnuts on a platter. Remove the ice cream from the molds. Dip the glasses were quickly into the chocolate and then in the hazelnuts. Leave to harden in the freezer for an hour. Eat and enjoy!

Kategori: MAT Taggar: Raw nice cream recept, Raw nice cream recipe, raw glass recept, raw ice cream recipe, vegan glass recept;

Fast phyllo pie with delicious aged cheese, mushrooms and chanterelles

(for english scroll down)

En riktigt vacker höstlig svamppaj, där du väljer svamp efter din egen smak. Helt fantastiskt att bjuda på kalas och fester som tack vare den färdiga filodegen kräver minimal ansträngning. Har du svårt att få tag på färdig köpt glutenfri filodeg så har jag även skrivit ner ett recept jag brukar andvända mig av. Pajen är även perfekt att laga efter svamputflykten med dina senaste skogsfynd (eller om du hellre plockar svamp direkt i butiken så går detta precis lika bra) J. För ett par veckor sedan när jag var ute i skogen med Kenzo (min älskade 10 åriga stafforshire bullterier), hittade jag en hel del kantareller som jag frös in. I detta recept använde jag till störst del just kantareller, då det enligt mig inte finns någon godare smak. Tillsammans hop med västerbottenost= total lycka! 

A really beautiful autumnal pie with delicious aged cheese and mushrooms . This pie is great to serve at parties and celebrations, thanks to the ready-made filo pastry it requires minimal effort. In case it is difficult to obtain pre-bought gluten free phyllo dough, so there is also a description of the recipe how I usually make my own gluten free filo dough. A couple of weeks ago when I was out in the woods with Kenzo (my beloved 10-year-old stafforshire bullterier), I found a lot of mushrooms that I froze up. In this recipe, I used mostely chanterelles, wich, according to me has the best taste. Along with a good aged cheese = pure bliss!

Svampar är helt fantastiska små råvaror, fulla av hälsosamma egenskaper. Kantareller hör till de svampar som har högst innehåll av naturligt D-vitamin. D-vitaminet i svamparna är mycket stabilt, så en mycket stor del av det bevaras vid tillagningen. Samtidigt har de ett skyhögt innehåll av kostfibrer, som gynnar din matsmältning. För dig som vill stärka ditt immunförsvar så passar champinjonen perfekt. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn. Den har en mild smak som passar i många olika sorters matlagning och finns lätt att få tag på i butiker men faktiskt även ute i naturen.

Mushrooms are absolutely amazing ingredients, full of healthful properties. Chanterelles are among the fungi that have the highest content of natural vitamin D. The vitamin D in chanterelles is very stable, so a very large part of it is preserved during cooking. Meanwhile, they have a rich in fiber, which promotes your digestion. For those of you who want to strengthen your immune system, you should use more mushrooms. Mushroom is rich in vitamin B, iodine, and iron. It has a mild flavor that suits many different types of cooking and is easy to find in stores but actually even outdoors.

Snabb filodegspaj med västerbottenost och svamp

Ingredienser

Glutenfri Filodeg:

2 dl vatten

1 msk Fiber Husk 
4 msk olivolja
ca 2 dl ljust glutenfri mjölmix

(eller 1 rulle färdig glutenfri filodeg)

Fyllning:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

300 gram blandad svamp (t.ex. kantarell, champinjon, shiitake)

125 gram Västerbottenost

salt, peppar

Stanning:

3 ägg

1 dl vispgrädde

1 dl fet mjölk

salt, peppar, oregano

Glutenfri Filodeg: Blanda vatten och Husk. När blandningen har tjocknat är det dags att blanda ner mjöl mixen. Knåda ihop tills degen håller ihop och häll sedan upp den på ett rikligt mjölat bakbord. Knåda, med mjölade händer, tills degen är smidig. Dela degen i 3 bitar. Kavla ut varje bit så tunt som möjligt och lägg dem omlot i formen. Ifall du har svårt att kavla ut degen så tunt så kan du alltid göra den till ett-två lager så blir den mer som en vanlig pajdeg. Sätt ugnen på 225°C. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar kant. Lägg filodeg omlott i formen. Låt degen hänga över kanten så glider den inte ner när den gräddas. Fyllning: Hacka löken och stek den i smör tillsammans med pressad vitlök. Rensa svampen och skär den till lite mindre bitar. Lägg ner i pannan med löken och stek till all vätska har reducerats. Riv Västerbottenosten på ett rivjärn. Vispa ihop ingredienserna till stanningen. Ha ner svamp, lök och ¾ delar av osten. Häll på stanningen och blanda försiktigt. Häll på osten ovanpå så att den täcker. Ställ in i ugn i cirka 20-25 minuter i 225°. Servera med en riktigt smaskig sallad.

 

Fast phyllo pie with delicious aged cheese, mushrooms and chanterelles

Ingredients

Gluten-fre phyllo dough
2 cups water
1 tbsp Husk Fiber Psyllium Husk
4 tbsp olive oil
about 2 cups light gluten-free flour mix

(or I roll ready-made gluten-free phyllo dough) 

Filling:

1 onion

1 clove garlic

300 grams mixed mushrooms and

125 grams of aged cheese

salt, pepper

3 eggs

1/2 cup heavy cream

1/2 cup fat milk

salt, pepper, oregano

Gluten-fre phyllo dough: Mix water and Husk. When the mixture has thickened, it is time to blend with the flour mix. Knead until the dough holds together and then pour it onto a floured table. Knead with floured hands until the dough is smooth. Divide the dough into 3 pieces. Roll out each piece as thinly as possible. Preheat the oven to 225 ° C or 425 F . Add the phyllo wrap in a pie dish with detachable edge. Let the dough hang over the edge so doesn’t slide down while being baked.If you have problem to roll it out, you can make it to one- or two layer then it become more like regular pie dough.  Filling: Chop the onion and fry it in butter with crushed garlic. Clean the mushrooms and cut them to smaller pieces. Add into the pan with the onions and fry to all the liquid has been reduced. Grate the cheese on a grater. Whisk together the remaining ingredients. Add the mushrooms, onions and ¾ parts of the cheese in the pie plate. Pour over the egg and milk mixture and stir gently. Top the pie with the remaining cheese. Place in the oven for about 20-25 minutes at 225 ° C or 425 F. Serve with a really delicious salad.
Kategori: Taggar: Gluten-fre phyllo dough recipe, chanterelles pie recipe, filodeg recept glitenfri, gluten free phyllo dough recipes, glutenfri filodeg recept, glutenfri kantarell paj recept, glutenfri svamp paj, kantarell recept, kantarellpaj recept, mushrooms pie recipe, nyttig paj recept, phyllo pie chanterelles recipe, phyllo pie mushrooms recipe, snabb paj, snabbt paj recept, svamp paj recept, svamp recept;