Tonfiskburgare med fetaost och soltorkade tomater

(Tunaburger with feta cheese and sun dried tomatoes, for english scroll down)

Dessa kalorisnåla tonfiskburgare har verkligen blivit min nya lunch favorit hemma och de äts flera gånger i veckan. Blev så jäkla goda! Måste verkligen prova, de är enkelt, billigt, kalorisnålt, nyttigt och gott. De är dessutom jättegoda att äta kalla på mackan. Servera i ett hamburgerbröd eller i ett stort sallads/kålblad med en god sås (jag mixar fetaost, kvarg och soltorkade tomater), och massa fräscha grönsaker.

These low-calorie tuna burger has really become my new favorite lunch at home and they are eaten several times a week. They are so darn good! You really have to try, they are simple, cheap, calorie-saving, healthy and tasty. They are also very good to eat cold on the sandwich. Serve in a hamburger roll or in a large salad / cabbage leaves with a good sauce (I mix feta cheese, cottage cheese and sundried tomatoes) and full of fresh vegetables.

Tonfisk är bra mat för den som vill bygga större muskler och för den som vill hålla sig mätt länge. Tonfisk är en proteinbomb och en enda konservburk kan ge 25 % av hela dagsbehovet. Tonfisk innehåller även kalium, som är vätskereglerande, D-vitamin och selen, som stärker immunförsvaret. Vissa är rädda att tonfisk kan innehålla mycket tungmetaller. Studier visar dock att tonfisk på burk är bättre än färsk tonfisk. Det är som regel yngre tonfisk med lite gift i kroppen som hamnar i konserverna, medan de riktigt stora fiskarna hamnar i fiskdisken.

Tuna is a great food for those who want to build bigger muscles and for those who want to stay full for a long time. Tuna is a protein bomb and a single tin can provide 25% of the daily requirement. Tuna also contains potassium, which are fluid-regulating, vitamin D and selenium, which boosts the immune system. Some fear that the tuna can hold a lot of heavy metals. Studies show, however, that canned tuna is better than fresh tuna. It is generally younger tuna with a little poison in the body that ends up in tins, while the really large fish ends up in the fish counter.

 
Tonfisk burgare med fetaost och soltorkade tomater

Tonfiskburgare:

12 stycken

3 burkar tonfisk i vatten eller olja (jag rekommenderar verkligen de nya lättöppnade påsarna från ICA, där tonfisken har en mycket bättre smak samt att påsen är helt fri från Bisfenol-A.)

4 ägg

150 gram fetaost

1,5 dl soltorkade hackade tomater

1,5 dl urkärnade oliver

1/2 kruka färsk timjan

1 msk fiberhusk

Salt och citronpeppar

Olivolja alt smör till stekning

Tomatchutney

250 gram tomater

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk riven ingefära

1 finhackad röd chili

2 tsk olivolja

1 tsk kanel

1 msk vitvinsvinäger

ev. 2 tsk honung eller valfri sötning

Salt och peppar

Tonfiskburgare: Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör tills de blir en färs. (kan behöva dela upp ingredienserna till två gånger). Alt, finhacka allt och blanda väl i en bunke. Forma till små hamburgare och stek i olivolja eller smör på medelhög värme. Servera i ett stort sallads eller kålblad med en god sås (jag mixar fetaost, kvarg och soltorkade tomater), och massa fräscha grönsaker.Tomatchutney: Skär tomaterna i bitar. Stek tomater, vitlök, ingefära och chili i olivoljan till de blir mjuka. Tillsätt vinäger, kanel, honung. samt salt och peppar. Koka ihop i 10 min. Låt chutneyn svalna innan du häller upp den i väl rengjord glasburk. 

Tunaburger with feta cheese and sun dried tomatoes

12 pieces

Ingredients

3 cans of tuna (in water or oil)

4 eggs

150 grams feta cheese

3/4 cup chopped sundried tomatoes

3/4 cup olives without cores

1/2 pot of fresh thyme

1 tbsp pshylium husk

Salt and lemon pepper

Tomato Chutney

250 grams of tomatoes

2 finely chopped garlic cloves

1 tablespoon grated ginger

1 finely chopped red chilli

2 tsp olive oil

1 teaspoon cinnamon

1 tbsp white wine vinegar

2 tsp honey

Salt and pepper

Place all ingredients in a food processor and pulse until they become a farce. (may need to divide the ingredients to two times). Options, fine chop everything and mix well in a bowl. Shape into small burgers and fry in olive oil or butter over medium heat. Serve in a large salad or cabbage leaves with a good sauce and full of fresh vegetables.Tomato Chutney: Cut the tomatoes into pieces. Fry the tomatoes, garlic, ginger and chilli in olive oil to soften. Add vinegar, cinnamon, honey and salt / pepper. Boil together for 10 minutes. Let the chutney cool down before pouring it into a well-cleaned glass jar.

Kategori: MAT Taggar: 5:2 recept, Tonfisk burgare recept, Tuna burger recipe, clean eating recept, clean eating recipes, fetaost och soltorkade tomater recept, fisk burgare recept, fisk recept, nyttiga lunch recept, tonfisk på burk recept, tonfisk recept;
johannajirevall.blogg.se:

Åh det här ska jag testa! Fina bilder du tar förresten

Svar: Hej Johanna! Tusen tack för den fina kommentaren, vad glad jag blir :). Åh hoppas verkligen du testar är mina nya favoriter :) jätte fin blogg själv, såg att du målar! ur fint! <3 hls Anki
Scandinavian wellness

Kitty Svenningsson:

Hej!! ÅH hittade din blogg idag, och damn. Jag har gjort en livsstilsförändring och gått ned över 30kg på 5 månader. :) Hamnat lite i en torka när det gäller idéer på mat, men du inspirerar mig till tusen :D Nyttig, enkel och GOD mat .. TACK! :D

Svar: Åh men vad glad din kommentar gör mig Kitty! Tusen tack! Är precis det jag hoppas att göra. Vilken resa du gjort! Hoppas du fortsätter att kika in kram Anki
Scandinavian wellness

Josefine:

Ååh, vad gott det lät!

Svar: Tack fina <3
Scandinavian wellness

Tess:

Det där ser grymt gott ut! :D

Svar: Tusen tack fina <3
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: