Orangesoup de luxe with vanillacream and chopped nuts

 
(for english scroll down)
God eftermiddag alla fina läsare! Nu när det är ruggigt ute tycker jag det är så gott med en varm och enkel dessert efter maten. Denna efterrätt går super snabbt att göra och passar fint efter en vanlig middag.  Apelsin är en god antioxidant och en apelsin innehåller mer än 170 olika fytokemikalier. Den innehåller flavonoiden hesperidin som har antiinflammatoriska egenskaper. En apelsin fyller dagsbehovet av C-vitamin, stärker immunförsvaret, lindrar vid förkylning. Apelsin stärker även kollagenet vilket föryngrar huden. Så vad tusan gör lite extra när du ändå håller på!
 

Good afternoon all you lovely readers! Now, when it's chilly out there, I think it's so good with warm and simple dessert after dinner. This dessert is super-fast to do and fits nicely after a regular dinner. Orange is a good antioxidant and an orange contains more than 170 different phytochemicals. The flavonoid containing hesperidin which has anti-inflammatory properties. An orange fills the daily requirement of vitamin C, strengthens the immune system, relieves colds. Orange also strengthens collagen, which rejuvenates the skin. So what the hell do a little extra when you're at it!

Apelsinsoppa de luxe med vaniljkula och hackade nötter

4 portioner

6 små apelsiner

1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver

0,75 dl kokosocker, honung eller äkta lönnsirap

4-5 nejlikor

Servering

1 kula vaniljglass eller en klick kokosgrädde (jag väljer raw vaniljglass men det gör du som du vill)

4 msk hackade nötter

4 msk kokosflingor

Pressa saften ur två apelsiner. Tillsätt vanilj och sötning. Lägg i nejlikorna och låt stå i 30 min. Skala och skär de andra apelsinerna i klyftor. Lägg klyfterna i 4 djupa skålar.Ta ur nejlikorna och värm i en kastrull. Häll över apelsinsaften över apelsinklyftorna. Lägg på en kula vaniljglass eller kokosgrädde och toppa med hackade nötter och kokos. Enklare och godare blir det inte.

Orangesoup de luxe with vanillacream and chopped nuts

4 servings

6 small oranges

1 vanilla bean or 1 teaspoon vanilla powder

1/4 cup coconut sugar, honey or real maple syrup

4-5 carnations

Serving

1 scoop of vanilla ice cream or a scoop of coconut cream
4 tbsp chopped nuts

4 tbsp coconut flakes

Squeeze the juice from two oranges. Add the vanilla and sweetening. Add the cloves and let stand for 30 minutes. Peel and cut the other oranges into wedges. Add cloves in 4 deep bowls. Remove the cloves and heat in a saucepan. Pour the orange juice over the orange segments. Add a scoop of vanilla ice cream and top with chopped nuts and coconut.

Kategori: MAT Taggar: 5:2 recept, Orange soup recipe, apelsin, apelsin efterätt recept, apelsinsoppa, efterrätter jul recept, enkel dessert recept, nyttig efterätt, nyttig soppa recept, viktväktare recept;
Kommentera inlägget här: