Julens godaste Pepparkakscheesecake med ekologiska lingon och söt kola (raw, paleo, vegan,)

(Christmas most delicious Gingerbreadcheesecake with lingonberry and sweet caramel. For english scroll down)

God morgon alla. Hoppas ni har unnat er en riktigt lång sovmorgon. ♥ Nu närmar sig julen och jag har funderat länge på hur jag kan skapa det perfekta pepparkakscheesecake receptet. (gud vilket långt ord!) Denna tårta blev verkligen himmelsk god! Lyssna bara, krispig pepparkaksbotten mot fluffig mousse på kokosgrädde samt ett lager av ljuvlig söt kolasås. Kombinationen av de sura lingonen mot den söta kolasåsen är verkligen helt magisk! Jag är en riktig sucker för tårtor, att denna skönhet dessutom är vegansk, enkel att göra och full av nyttigheter gör mig nästan tårögd av lycka! Lingon är verkligen mitt favoritbär nu till jul. De är otroligt vackra att dekorera med och ger denna tårta en härlig julkänsla.  

Good morning everyone. Now Christmas is approaching and I have been thinking about how I can create the perfect gingerbread cheesecake recipe. This cake was really quite amazing! Just listen, crispy gingerbread bottom against fluffy mousse on coconut cream and a layer of delectable sweet caramel sauce. The combination of the sour lingonberries against the sweet caramel sauce is absolutely magical! I'm a real sucker for cakes, that this beauty is also vegan, easy to make and full of goods just makes me so happy! 

Lingon är verkligen helt fantastiska små bär. Det hyllade acaibäret, som lyfts fram som hälsobäret nummer ett, har nyligen hamnat i skamvrån när nya studier påvisat att lingon kan ha större hälsoeffekt än de importerade bären. Lingon anses utomlands vara ett av de nordiska superbären, där av att en hel del lingon exporteras. Kanske är dags för oss att inse att vi har fullt av guld i våra egna skogar? Lingon innehåller höga halter av antioxidanten quercetin, som visats ha positiva effekter på hjärtkärlsjukdom och vissa cancerformer. Dessa vackra bär är även fullproppade med nyttigheter som mineralerna kalium, kalcium, fosfor, natrium, krom, selen samt vitaminerna A, E, K och C, bara för att nämna några. Bären innehåller också kostfibrer som minskar nivån på det farliga kolesterolet LDL. Pektinet i lingonen hjälper till att förebygga diabetes genom att hålla blodsockernivån på en jämn och stabil nivå. Så herregud denna pepparkakscheesecake med lingon väger ju upp allt onyttigt du äter till jul. Glöm inte att den här tårtan även kan förberedas i god tid, den är hållbar i kylen. Kommer garanterat att göra succé på julaftons dessertbord.

Lingonberry is truly a amazing berry. The acclaimed acai berry, which is highlighted as healthy berry number one, has recently landed in the corner when the new studies have shown that lingonberry may have a greater effect on health than the imported berries. Perhaps it is time for us to realize that our own forests are full of gold? Lingonberry contains high levels of the antioxidant quercetin, that been proven to have beneficial effects on coronary heart disease and some cancers. These beautiful berries are also packed with utilities such as the minerals potassium, calcium, phosphorus, sodium, chromium, selenium and vitamins A, E, K and C, just to name a few. So this gingerbreadcheesecake with lingonberry will weigh up for all the unhealthy you eat for Christmas. Don’t forget that this cake can also be prepared, it’s sustainable in the fridge. Is guaranteed to make success on Christmas dessert table.

Julens godaste Pepparkakscheesecake med ekologiska lingon och söt kola (raw, paleo, vegan,)

Botten:

2,5 dl para nötter (mandel fungerar också bra)

10 färska urkärnade dadlar

1 dl kokosflingor

en nypa vaniljpulver

3 msk kokosolja

3-4 tsk pepparkakskrydda

Kolakräm:

1 dl valnötter

1 dl dadlar

1 dl äkta lönnsirap

Fyllning:

2 burkar kokosgrädde (Helt raw? Byt ut kokosgrädden mot 4 dl blötlagda cashewnötter & 2 frysta bananer)

I vaniljstång

1 tsk vaniljpulver

0,75 dl kokosocker eller lönnsirap

Topping:

2 dl  Ekologiska Lingon

Botten: Lägg samtliga ingredienser i en matberedare. Mixa ihop till en kladdig smet, använder du torkade eller mjuka urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken. Smaka av och tillsätt eventuellt mer pepparkakskrydda. Tryck ut i en form med lös avtagbar botten. Ställ in i frysen. Kolakräm: Lägg valnötter och dadlar i blöt i en timme. Häll av vattnet. Lägg valnötter, dadlar och lönnsirap i matberedaren och mixa till kräm. Bred kolakrämen försiktigt över botten.  Fyllning: Skopa ur det övre gräddlagret från de kylskåpskalla burkarna med kokosgrädde och tillsätt sötning, de urskrapa vaniljfröna och vaniljpulver. Vispa tills grädden är luftig. Häll kokosgrädden i formen och använd en slickepott för att jämna ut kanterna. Toppa julens vackraste tårta med lingon och färska mörkröda rosor.

Christmas most delicious Gingerbreadcheesecake with lingonberry and sweet caramel

Bottom:

1 1/4 cups brazil nut

10 fresh pitted dates

1/2 cup coconut flakes

a pinch of vanilla powder

3 tbsp coconut oil

3-4 tsp gingerbread spice

Caramel Cream:

1/2 cup walnuts

1/2 cup dates

1/2 cup real maple syrup

Filling

2 cans of coconut cream (Completely raw? Replace the coconut cream with 2 cups of soaked cashewsnuts & 2 frozen bananas)

1 vanilla pod

1 tsp of vanilla powder

3/4 cup coconut suge or maple syrup

Topping

1 cup  organic lingonberries

Add all ingredients in a food processor. Bottom: Mix together into a batter, use dry or soft pitted dates, you might need to add a splash of water when mixing. The best will be if you use fresh dates which are often found in fruit dishes. Taste and add any more gingerbread spice. Press out in a mold with removable bottom. Set in the freezer. Caramel Cream: Place walnuts and dates to soak for an hour. Pour out the water. Place walnuts, dates and maple syrup in food processor and blend together into a buttery texture. Place the caramel cream carefully over the bottom. Filling: Scoop out the top cream layer from the cold cans with coconut cream and add honey, vanilla seeds and vanilla powder. Whip until the cream is airy. Pour the coconut cream into the pan and use a spatula to smooth the edges. Top the cake with  lingonberries and lovely fresh roses.

Jessie Gunnarsson:

Gud, vilken underbar tårta, så fin och vintrig.Den ska jag absolut testa:)

Svar: Hej Jessie! Tack fina du, vad glad jag blir! Hoppas du provar tårtan och återkommer med bedömning vad du tyckte om den :) hls Anki
Scandinavian wellness

ensekundtusentankar.blogg.se:

Men alltså- vilken vacker tåååårta!!

Svar: Ha ha tusen tack fina Cilla! Jag tackar och bugar :) Tack för att du kikar in Hls Anki
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: