VIT MOUSSETÅRTA MED HJORTRON, KOKOS OCH KOLA - VEGETARISK NYÅRS MENY DEL 3

(White mousse cake with cloudberry, coconut and caramel, for english text scroll down) 

God morgon. Hur går det för er alla där ute? Har ni hittat den perfekta nyårsklänningen och gått in partyskorna? Själv kommer jag köra på en blå figur nära klänning jag köpte för ett par år sedan. Fick tyvärr bara använt den i ett par timmar, innan jag fick åka hem i feber. Då har vi kommit till den bästa delen i min nyårs meny. Jag pratar ju självklart om den fantastiska efterrätten. En maffig huvudrätt i all ära, men vi är många som njuter allra mest av efterrätten, en himmelsk dessert blir liksom kronan på verket till nyår. Det är nästan omöjligt att tro att denna vackra tårta både är vegansk, raw och utan raffinerad socker för den smakar verkligen helt gudomligt. (Jag älskar verkligen denna tårta och brukar göra den i olika varianter till kalas och fester. Den är verkligen oslagbar och brukar snabbt bli allas favorit). Jag använde mig av Polaricas ekologiska hjortron som verkligen gör sig riktigt bra i nyårs desserter.Det bästa med denna tårta är att den är super enkel att göra, då du mixar ihop de olika lagren på ett par minuter. Den går även att frysa så du kan utan problem göra den några dagar innan servering. Servera gärna på ett tårtfat med hög fot eller varför inte göra dem i portions bitar?

Good morning. How are you all doing out there? Have you found the perfect New Year's dress? Now we have come to the best part of my New Year's menu. I're talking of course about the fabulous dessert. It is almost impossible to believe that this beautiful cake are both vegan, raw and without refined sugar, it tastes absolutely divine. (I really love this cake and I like to do it in different variations for parties and celebrations. It is truly unbeatable and quickly usually become everyone's favorite). I used the Polarica organic cloudberries that fits very well in the New Year desserts.The best thing about this cake is that it is super easy to do when you mix together the different layers in a few minutes. It is also possible to freeze so you can easily do it a few days before serving. Serve the cake on a cake stand with high foot or why not make them into portions pieces?

 

Vit moussetårta med hjortron, kokos och kola

Botten:

2,5 dl mandlar (valnötter och paranötter fungerar också bra)

10 färska urkärnade dadlar

1 dl kokosflingor

en nypa vaniljpulver

3 msk kokosolja

Kolakräm:

1 dl dadlar

0,5 dl äkta lönnsirap

0,5 dl fet kokosmjölk (havregrädde eller vanlig grädde fungerar även)

Fyllning:

2 burkar kokosgrädde (Helt raw? Byt ut kokosgrädden mot 4 dl blötlagda cashewnötter & 2 frysta bananer)

1 paket Polaricas ekologiska hjortron (250 gram)

I vaniljstång

1 tsk vaniljpulver

1 dl kokosocker eller äkta lönnsirap (vill du ha en sötare tårta lägg till 0,5 dl till)

Topping:

2 dl kokosflingor

Botten: Lägg samtliga ingredienser i en matberedare. Mixa ihop till en kladdig smet, använder du torkade eller mjuka urkärnade dadlar kan du behöva tillsätta en skvätt vatten när du mixar. Bäst blir det om du använder färska dadlar som man ofta kan hitta i fruktdisken. Tryck ut i en form med lös avtagbar botten. Ställ in i frysen. Kolakräm: Lägg dadlar i blöt i en timme. Häll av vattnet. Lägg dadlar lönnsirap och kokos mjölk i matberedaren och mixa till en kräm. Bred kolakrämen försiktigt över botten.  Fyllning: Skopa ur det övre gräddlagret från de kylskåpskalla burkarna med kokosgrädde och tillsätt sötning, de urskrapa vaniljfröna och vaniljpulver. Vispa tills grädden är luftig. Blanda i de tinade hjortronen. Smaka av och tillsätt ev. mer sötning. Häll kokosgrädden i formen och använd en slickepott för att jämna ut kanterna. Toppa tårtan med kokosflingor. Ställ in tårtan i frysen och tina 60 min innan servering. Garnera med färska rosor.

 

White mousse cake with cloudberry, coconut and caramel

Bottom:

1 1/4 cups almonds

10 fresh pitted dates

1/2 cup coconut flakes

a pinch of vanilla powder

3 tbsp coconut oil

Caramel Cream:

1/2 cup dates

1/2 cup real maple syrup

1/2 cup fat coconut milk

Filling

2 cans of coconut cream (Completely raw? Replace the coconut cream with 2 cups of soaked cashewsnuts & 2 frozen bananas)

250 grams Polaricas organic cloudberries

1 vanilla pod

1 tsp of vanilla powder

3/4 cup + 3 tbsp coconut suger or maple syrup

Topping

1 cup coconut flakes

Bottom: Add all ingredients in a food processor. Bottom: Mix together into a batter, use dry or soft pitted dates, you might need to add a splash of water when mixing. The best will be if you use fresh dates which are often found in fruit dishes..Press out in a mold with removable bottom. Set in the freezer. Caramel Cream: Place dates to soak for an hour. Pour out the water. Place dates, maple syrup and coconut cream in a  food processor and blend together into a buttery texture. Place the caramel cream carefully over the bottom. Filling: Scoop out the top cream layer from the cold cans with coconut cream and add honey, vanilla seeds and vanilla powder. Whip until the cream is airy. Ad the cloudberries. Pour the coconut cream into the pan and use a spatula to smooth the edges. Top the cake with coconut flakes. Set the cake in the freezer and thaw 60 minutes before serving. Garnish with fresh roses.

 

Inlägget har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Polarica

This post has been published in partnership with Polarica

Kategori: MAT Taggar: LCHF dessert nyår, LCHF efterätt nyår, Paleo dessert nyår recept, Paleo efterätt nyår, VIT MOUSSETÅRTA MED HJORTRON, efterrätt med hjortron, hjortron recept nyår, nyårs tårta recept, raw nyår recept, raw tårta nyår, tårta hjortron recept, vegansk dessert nyår, vegansk efterrätt nyår, vegansk nyår recept;
Marja - Baka Sockerfritt:

Wow, det ser och låter faaantatsiskt gott! Själv ska jag vara hemma på nyår. Så det blir en lugn kväll!

Svar: Hej Marja! Tusen atck fina du! Ja men det är inte alls dumt att faktiskt vara hemma. Jag ska fira med mina systrar så det blir ändå en realitet lugn nyår. Hoppas du får ett riktigt bra 2016! (vi får hitta på något roligt projekt ihop igen nästa år :) ) kram!
Scandinavian wellness

j u n i t j e j:

Vilken vacker tårta!

Svar: Åh men tusen tack finaste! Vad glad jag blir. Hoppas du får en riktigt bra nyår och ett assume 2016. :) hls Anki
Scandinavian wellness

Hanna:

Vad god den ser ut!

Svar: Hej Hanna! Åh tusen tack fina du! Hoppas du får ett riktigt gott nytt år! hls Anki
Scandinavian wellness

linealabolina.blogg.se:

Denna ska jag testa! En fråga bara, går det bra att byta ut lönnsirap mot agavesirap? :)

Svar: Hej Linnea! Ja det går jätte bra att byta ut lönnsirapen mot samma mängd agavesirap :). hls Anki
Scandinavian wellness

Anonym:

Grattis till dina val och framgångar. Super stort steg att starta blogg för vissa, känner verkligen igen mig på det😶
Jag själv utbildar mig till ekologisk hudvårdsterapeut och har startat en blogg om detta och hittade till dig då jag googla på fotografera hud då detta är nåt jag skulle vilja få lite inspiration om hur man på bra sätt kan göra. Såg att du inte riktigt fotograferar det och vet ej om det kanske skulle va ett inlägg där du tipsar lite om det😊 alltid kul o få lite inspiration om man får skriv torka. Bara en id`e och du har super fina bilder😊 ha det gött

Svar: Hej Maria! Vad roligt att du hittat in här. Ha ha vet inte riktigt varför du fick fram min sida när du bogglade detta, då jag driver en hälsa och matblogg. Men det var i alla fall väldigt roligt att du gillade mina bilder och att du kikade runt här. Vad roligt det lät att utbilda sig till ekologisk hudterapeut tror det ligger i tiden och kommer gå jätte bra för dig Hls Anki
Scandinavian wellness

Maria, Ecocare.blogg.se :

Skrev mailet innan och glömde presentera mig hehe.. sorry 😅

Kommentera inlägget här: