Glutenfritt vörtbröd med tranbär

(Swedish gluten-free christmas bread with cranberries, for english text scroll down)

Jag hade egentligen inte tänkt posta något mer recept innan jul. Men igår bakade jag det här fantastiska glutenfria vörtbrödet som jag kände att jag måste dela med mig av. Detta är ett rör ihop bröd, så du slänger enkelt ihop brödet på mindre än 15 minuter. Varför inte baka det i kväll så har du nybakat bröd till jul frukosten? God jul!

I had not really intended to post any more recipes before Christmas. But yesterday I baked this fantastic gluten-free wort bread that I felt I must share with you. This is simply bread you mix together in less than 15 minutes. Why not make it tonightand you have freshly baked bread for Christmas breakfast? Merry Christmas!

Glutenfritt vörtbröd med tranbär

1 bröd

2 dl rårismjöl

2 dl bovetemjöl

2 dl teffmjöl

0,5 dl pshyliumhusk eller fibrex

0,5 dl majsstärkelse

1 dl torkade tranbär eller russin

6 dl filmjölk eller havregrädde (väljer du havregrädde prova gärna att byta ut hälften mot havre creme frasihe) 

1 dl äkta mörk lönnsirap (smaka dig fram jag brukar ha i lite mindre) 

1 tsk salt

2 tsk bikarbonat

1 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma

1 tsk nejlikor

1 tsk ingefära

1 tsk pomerans

Sätt ugnen på 175 grader. Mät noga upp alla ingredienser i en skål. Blanda ihop så du får en jämn smet. Degen ska vara fast men kletig, är degen för torr/kletig tillsätt mer filmjölk eller mjöl. Häll upp smeten i en smord brödform. Baka i ca 45-50 minuter. Tag ur formen och låt svalna på galler innan du skär i brödet.

 

Swedish gluten-free christmas bread with cranberries

1 bread

1 cup - 1 tbsp rice flour

1 cup - 1 tbsp buckwheat flour

1 cup - 1 tbsp teff flour

3 tablespoons pshyliumhusk or Fibrex

3 tablespoons cornstarch

1/2 cup dried cranberries or raisins

2 1/2 cups + 2 tablespoons sour milk or oat milk / cream

1/2 cup genuine dark maple syrup

1 tsp salt

2 tsp bicarbonate of soda

1 tsp cinnamon

0.5 tsp cardamom

1 tsp cloves

1 tsp ginger

1 tsp bitter orange

Put the oven on 350 F. Carefully measure all the ingredients in a bowl. Mix together so you get a smooth batter. The dough should be firm but sticky, are the dough too dry / sticky, add more sour milk/flour. Pour batter into a greased loaf pan. Bake for about 45-50 minutes. Remove the mold and let the bread cool on a wire rack before cutting into it.

Kategori: Taggar: Glutenfritt vörtbröd med tranbär, Glutenfritt vörtbröd recept, gluten-free christmas bread with cranberries;
Cornelia:

Alla dina bröd ser såååå goda ut!!

Svar: Hej Cornelia! Vad roligt att höra, krävs ofta en del experiment för att få det perfekta glutenfria brödet, men sedan blir det verkligen super gott! 😋 Hoppas du haft en fantastisk jul och tack för att du kikar in hls Anki
Scandinavian wellness

Kommentera inlägget här: